E ARŞİV FATURA KULLANMA ZORUNLULUĞU

01.01.2020 tarihi itibariyle e- Arşiv Fatura Mükellefi Olmayan Esnaf ve Sanatkarlarımız 5.000,00TL. ve 30.000,00 TL’yi Aşan Faturalarını GİB Portalından E-Arşiv fatura olarak  Kesmek zorundadırlar. Her hangi bir sorun ile karşılaşmamak için mutlaka konuyla ilgili Muhasebecilerinizden bilgi almayı ihmal etmeyiniz.

e-Arşiv Fatura uygulamasına dahil olmayan mükelleflerce, 1 Ocak 2020 Tarihinden itibaren düzenlenecek faturaların, vergiler dahil toplam tutarının 30 Bin TL’yi (vergi mükelleflerine düzenlenenler açısından vergiler dahil toplam tutarı 5 Bin TL’yi) aşması halinde, söz konusu faturaların, “e-Arşiv Fatura” olarak Gelir İdaresi Başkanlığı'nca sunulan e-Belge düzenleme portalı üzerinden düzenlenmesi zorunlu hale getirilmektedir.

-Yani bir vergi mükellefi başka bir vergi mükellefine 5 Bin Lira ve üzeri her satışı için,
-Vergi mükellefi olmayanlara 30 Bin Lira ve üzeri her bir satışı için "e-ARŞİV FATURA"sı düzenlemek zorunda olacaktır.

- Gün içerisinde kesilecek birden fazla faturanın toplamı ilgili limitler kadar veya bu tutarı aşıyorsa bu faturaların iptal edilerek toplam tutar miktarı kadar e arşiv fatura kesilmesi gerekmektedir.

konul ile ilgili bilgilendirme videosu için https://tv.gib.gov.tr/video_goster.php?Guid=2c7bd872-28ba-11ea-abe8-ac853da07eb7 linkine tıklayabilirsiniz