SANAYİ SİCİL BELGENİZ VAR MI?

6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunun 2. Maddesi gereği, sanayi işletmelerinin üretim faaliyetlerine başladıktan sonra iki ay içinde Sanayi Sicil Bilgi Sistemi'ne kayıt olması zorunludur. Her üretim yapılan yerin ayrı ayrı kaydedilmesi gerekmektedir.

İmalat yapan işletmeler sanayi işletmesi sayılmaktadır. Bu nedenle üretim sektöründe olan tüm üyelerimizin sisteme kaydını yaptırması gerekmektedir.

Bu kapsamda sisteme kayıtlı işletmeler İl Müdürlüklerimize elden müracaata gerek kalmaksızın sanayi siciline ilişkin ilk kayıt, belgelendirme, vize, değişiklik, vb. tüm işlemlerini edevlet üzerinden sunulan Sanayi Sicil Bilgi Sistemine girerek yapabileceklerdir. Ayrıca sistemden Sanayi Sicil Belgelerini pdf formatında indirebilecek ve çıktı alarak kullanabileceklerdir

Sanayi Sicil Bilgi Sistemine Kayıt İle İlgili Gerekli Bilgilendirme

http://sanayisicil.sanayi.gov.tr adresine giriş yapılarak gerekli tüm alanlar doldurulacaktır.

Odamıza kayıtlı işyerlerinden (10 kişinden az çalışanı olan mikro işletmeler) ayrıca kapasite raporu istenmemektedir. Ancak kapasite raporu bölümündeki alanlar sayfa üstünde bulunan doküman takip edilerek mutlaka doldurulacaktır.

Sanayi sicil belgesinin 2 yılda bir yukarıdaki link veya e devlet sisteminden vize edilmesi gerekmektedir.

Yıllık işletme cetvellerinin her yılın nisan ayı sonuna kadar sanayi sicil bilgi sistemine girilmesi veya Bilim, Sanayi ve Teknoloji il müdürlüğüne gönderilmesi gerekmektedir.

Kayıt başvurusunda bulunan işletmelerin bir önceki yıl faaliyette bulunmuş ise yıllık işletme cetvelini ve anket formunu elektronik ortamda eksiksiz ve doğru olarak doldurmaları gerekmektedir

Anlaşılmayan konularla ilgili gerektiğinde Odamızı arayabilirsiniz.

SANAYİ SİCİL BİLGİ SİSTEMİNDE YAPACAĞINIZ İŞLEMLER AŞAĞIDAKİ DÖKÜMANDA YAZILI VE GÖRSEL OLARAK BİLGİLERİNİZE SUNULMUŞTUR.

NOT :  KAPASİTE RAPORU BÖLÜMÜNE İŞLENMESİ GEREKEN BELLİ BAŞLI MAKİNELERE AİT PRODCOM LİSTESİ AŞAĞIDAKİ GİBİDİR. BU NUMARALARI KOPYALAYIP İLGİLİ BÖLÜME YAPIŞTIRABİLİRSİNİZ.

ZIMPARA MAKİNELERİ : 28.49.12.63
YATAR DAİRE : 28.49.12.35