DEVLET DESTEKLİ ESNAF KREDİSİ

Cumhuriyetimizin 100. yılına yaklaşırken Halkbank’tan esnaf ve sanatkarlarımıza 100 Milyar TL kredi desteği sağlanacaktır.

Bu kredi ile;

•  Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz desteği ile düşük faiz oranından faydalanabilirsiniz.
  •  İşletme sermayesi ihtiyaçlarınızın karşılanmasına yönelik taksitlerinizi aylık, 3 aylık, 6 aylık ödeme seçeneğiyle, azami 60 ay vade ile 500.000.-TL’ye kadar finansman sağlayabilirsiniz.
  •  Mesleki faaliyetinizle uyumlu iş yeri ve taşıt alımına yönelik olarak, 1.500.000.-TL’ye kadar yatırım kredisi kullanabilirsiniz. İş yeri alımlarında 120 aya kadar, taşıt alımlarında ise 84 aya kadar aylık ve 3 aylık ödeme seçenekleri ile uzun vade avantajından faydalanabilirsiniz.
  • Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaleti veya Halk Bankasınca doğrudan kullandırım şeklinde sunulan kredileri kullanabilirsiniz.

*Söz konusu kredi talepleri kredi ve tahsis politikaları doğrultusunda Banka tarafından değerlendirilecek olup gerekli görülmesi halinde ek bilgi, belge ve teminat talebinde bulunulabilecektir.

Kİmler başvurabilir :

Esnaf ve sanatkarlar Odası ve Siciline kayıtlı faal esnaf ve sanatkarlar krediye başvurabilir.

Nasıl başvurabilirim:

Esnaf ve sanatkarlar, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi (ESKKK) ortağı ise kooperatifleri aracılığıyla, kooperatif ortağı değil ise yetkili Haklbank şubeleri üzerinden kredi başvurularını, Kimlik Belgesi, Esnaf Oda Kayıt Belgesi ve Vergi Levhası örneğini ileterek gerçekleştirebilirler.