KADIN İŞVERENE İSTİHDAM DESTEĞİ

Kadın işverenlere, istihdam edecekleri yeni bir kadın işçi için women-up projesi kapsamında 20 ay süreyle asgari ücretin net tutarı kadar destek sağlanacaktır.

destek için başvuralar başlamış olup destek detayları ve başvurular için buraya tıklayarak edevlet şifreniz ile giriş yapmanız gerekmektedir..

KONU HAKKINDA BİLGİLENDİRME

· Hibe başvurusunda bulunacak işveren kadın olmalıdır. Ortaklı işletmelerde ise en az iki ortak kadın olmalıdır.

· Hibe başvurusunda bulunacak işverenlerin işletmeleri 05.03.2012 tarihinden sonra kurulmuş olmalıdır.

2 sgkkadinistihdaminindesteklenmesi.org · Kadın işverenlerin işletmeleri proje uygulama illeri olan; Ankara, İstanbul, Samsun, Aydın, Denizli, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteriyor olmalıdır.

· Kadın işveren, ilave olarak işe alacağı kadın çalışan için hibe başvurusunda bulunabilecektir. İşe alınan kadın çalışan son takvim yılındaki bir yıllık ortalama çalışan sayısına ilave olarak istihdam edilmelidir.

· İlave olarak istihdam edilen kadın çalışan 21.02.2022 tarihinden sonra işe alınmış olmalıdır.

· Proje kapsamında destek alacak kadın işverenler işin yapısına göre esnaf, sanayi veya ticaret odalarına kayıtlı olmalıdır.

· Proje kapsamında destek alacak işverenler, en fazla 9 işçi çalıştırıyor olmalıdır (hiç işçi çalıştırmayanlar da dâhil). Birden fazla iş yeri olan kadın işverenin işçi sayısı, toplam işçi sayısı üzerinden değerlendirilecektir.

· Eğer kadın işveren birden fazla iş yerine sahipse, sadece bir tane iş yeri için başvuruda bulunabilir. · Kadın işverenin SGK’ya olan toplam prim borcu brüt asgari ücret tutarını geçmemelidir. Bu hesaplamada yeniden yapılandırılan borç tutarı dikkate alınmayacaktır.

· Belirlenen kriterlere uygun ilave kadın istihdamının, hibe alındığı sürece devamlılığının sağlanması gerekmektedir.

b) İşçinin Taşıması Gereken Şartlar Nelerdir? · İstihdam edilecek kadın işçi en az 1 ay süreyle işsiz olmalıdır. ·

İlave olarak işe alınan kadın işçi, kadın işverenin birinci derece yakını olmamalıdır.

· İlave olarak işe alınan kadın işçi 65 yaşından küçük olmalıdır. · İlave olarak işe alınan kadın işçi kendi sigortalılığından dolayı aylık almıyor olmalıdır.

NOT: PROJEDE TOPLAM 1.000 (İSTANBUL İÇİN) KADIN İŞVEREN DESTEKLENECEK OLUP, MÜRACAATLAR BU SAYIYLA SINIRLIDIR.