ISVERENE YENI SGK VE UCRET TESVIKLERI

4447 Sayılı İşsizlik Sigortası Kanununa eklenen maddeler ile işverene yeni teşvikler sağlanmıştır. Bu maddelerden;

19.Maddeye göre           :

• İş-Kur’a kayıtlı işsizler arasından, son üç ay içerisinden 10 günden fazla sigortası bulunmayan, hali hazırda mevcut çalışanlara ek olarak alınmak sureti ile istihdam edilenlerin imalat sektöründe olmak kaydıyla işçi ve işverene ait tüm sigorta primleri ile gelir ve damga vergileri (Toplamda 883,01 ila 2.151,45 TL arasında) Devlet tarafından karşılanacaktır.
  • Diğer sektörlerde istihdam edilecek bu şartlara uygun kişiler için toplamda 883,01 TL lik SGK ve vergi tutarları Devlet tarafından karşılanacaktır.
  • Uygulama süresi 18-25 yaş arasındaki erkekler ve 18 yaşından büyük tüm kadınlar için 18 ay, diğer çalışanlar için 12 aydır.

20. maddeye göre          :

Yİne İş-Kur’a kayıtlı işsizler arasından olmak kaydı ile ve 2 kişiyi aşmamak üzere, işçininin çalışmaya başladığı ayı takip eden ikinci ayda başlayacak, ve iki ayda bir olmak kaydı ile 31.12.2018 tarihine kadar uygulanacak olan bu destekte;

• Ustalık belgesi bulunması kaydı ile 2017 yılında ortalama 1 ila 3 kişi çalıştıran işyerlerinde çalışanlara ilave olarak istihdam edilen, son üç ayda 10 günden fazla SGK primi ödenmeyen, kişiler için 761,06 TL SGK desteği
  • Günlük 53,44 TL ücret desteği ( AYLIK => 53,44 x 30= 1.603,20 TL)

devlet tarafından iki ayda bir işverene ödenecektir.

Daha detaylı bilgi için odamızı arayabilir veya http://www.iskur.gov.tr/tr-tr/isveren/tesvikler.aspx adresini ziyaret edebilirsiniz.