ESNAFA HİBE DESTEĞİ

PANDEMİDEN OLUMSUZ ETKİLENEN ESNAF VE SANATKARLARIMIZ İÇİN 3.000 TL HİBE DESTEĞİ BAŞVURULARI 25 MAYIS 2021 TARİHİNDE BAŞLIYOR.

BAŞVURULARINIZI E-DEVLET SİSTEMİ ÜZERİNDEN BİR AY BOYUNCA YAPABİLİRSİNİZ. SON MÜRACAAT TARİHİ 23 HAZİRAN 2021 ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT 23.59

SİSTEM YOĞUNLUĞU DÜŞÜNÜLEREK BAŞVURULAR T.C. KİMLİK NUMARANIZIN SON  RAKAMINA GÖRE BELİRLENEN GÜNLERDE YAPILACAKTIR. 30 MAYISTAN SONRA SON RAKAMA BAKILMAKSIZIN MÜRACAAT YAPILABİLİR.

T.C. NUMARASININ SON RAKAMI SIFIR OLAN ESNAFLARIMIZ 25 MAYIS 2021 SALI GÜNÜ, 2 OLANLAR 26 MAYIS 2021 ÇARŞAMBA GÜNÜ, 4 OLAN OLANLAR 27 MAYIS 2021 PERŞEMBE GÜNÜ, 6 OLANLAR 28 MAYIS 2021 CUMA GÜNÜ, 8 OLANLAR 29 MAYIS 2021 CUMARTESİ GÜNÜ, 30 MAYIS - 23 HAZİRAN 2021

HİBE DESTEĞİNDEN 17 MAYIS 2021  TARİHİNDEN İTİBAREN GELİR VERGİSİ MÜKELLEFİYETİ OLAN ESNAF VE SANATKARLAR İLE GERÇEK KİŞİ TACİRLER KAZANÇLARINA ESAS FAALİYET KONULARI ÜZERİNDEN YARARLANABİLECEKTİR.

HİBE DESTEĞİNE BAŞVURMAK İSTEYEN ÜYELERİMİZİN AŞAĞIDA BELİRTİLEN NACE KODLARINDAN BİRİNE SAHİP OLMALARI GEREKMEKTEDİR.

16.24.01

Kutu, sandık, fıçı ve benzeri ahşap ambalaj malzeme imalatı

16.10.02

Ahşap demir yolu veya tramvay traversi imalatı

16.23.01

Ahşap pencere, kapı ve bunların kasaları ve eşikleri ile ahşap merdiven, tırabzan, veranda, parmaklık vb. imalatı

16.23.90

Başka yerde sınıflandırılmamış inşaat doğrama ve marangozluk ürünleri (ahşaptan kiriş, kalas, payanda, beton kalıbı, çatı padavrası, vb.) imalatı

16.21.02

Sıkıştırılmış lif, tahta ve tabakalardan kontrplak, mdf, sunta, vb. levha imalatı

16.29.03

Sedef kakma ahşap işleri, kakma ile süslü ahşap eşyalar, mücevher için veya çatal-kaşık takımı ve benzeri eşyalar için ahşap kutular, ahşap biblo, heykel ve diğer süslerin imalatı

25.73.06

Ahşap ve diğer malzemelerden kalıp ve döküm modeli imalatı (kek ve ayakkabı kalıpları hariç)

16.29.02

Doğal mantar (kabaca köşelendirilmiş veya blok, levha vb. halde), ezilmiş veya granül haline getirilmiş mantar ile doğal mantar veya aglomera mantar ürünlerinin imalatı (mantardan yer döşemeleri, makara, tıpa ve tıkaç dahil)

47.59.04

Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda ahşap, mantar ve hasır eşyaların perakende ticareti (ahşap sofra ve mutfak eşyaları, ahşap çerçeveler, sepetçi ürünleri, mücevher vb. için ahşap kutular, ahşap biblolar, mantar ürünler, hasır vb.)

47.52.22

Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda masif, lamine ve laminant parke perakende ticareti

32.99.16

Yazı veya çizim tahtaları imalatı

16.22.01

Birleştirilebilir ahşap parke yer döşemelerinin imalatı (lamine ve laminat parkeler hariç)

16.24.03

Ahşap kablo makarası, bobin, takoz, vb. imalatı

16.21.01

Ahşap, bambu ve diğer odunsu malzemelerden kaplamalık plaka, levha, vb. imalatı (yaprak halde) (preslenmemiş)

16.29.07

Hasır veya diğer örme malzemesinden (kamış, saz, saman vb.) eşyaların imalatı ile sepet türü ve hasır işi eşyaların imalatı

16.29.01

Ahşap mutfak ve sofra eşyası imalatı (kaşık, kepçe, spatula, bardak, havan, havan eli, tepsi vb.)

32.99.07

Şemsiyeler, güneş şemsiyeleri, baston ve koltuklu baston, koltuk değneği vb. imalatı (parçaları dahil)

16.29.05

Ahşap çerçeve (tablo, fotoğraf, ayna ve benzeri nesneler için) ve ahşaptan diğer eşyaların imalatı (panolar, tuval için çerçeveler, ip vb. için makaralar, ayakkabının ahşap topuk ve tabanları, arı kovanları, köpek kulübeleri dahil)

16.29.04

Ahşaptan iş aletleri, alet gövdeleri, alet sapları, süpürge veya fırça gövdeleri ile sapları, ayakkabı kalıpları, ahşap mandal, elbise ve şapka askıları imalatı

16.10.03

Ağaç yünü, ağaç unu, ağaç talaşı, ağaç yonga imalatı

16.24.02

Palet, kutu palet ve diğer ahşap yükleme tablaları imalatı

16.10.05

Ahşap döşemelerin ve yer döşemelerinin imalatı (birleştirilebilir parkeler hariç)

95.24.01

Mobilyaların ve ev döşemelerinin onarımı (büro ve ev mobilyalarının yeniden döşenmesi, kaplanması, onarımı ve yenilenmesi dahil, halı ve kilim onarımı hariç)

47.52.03

Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda boya, vernik ve lake perakende ticareti

47.59.90

Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda bys. diğer ev eşyalarının perakende ticareti (ev tipi tartı ve basküller, güneş ve bahçe şemsiyeleri, ev tipi çakmaklar ile ev temizliği için süpürge ve fırçalar, ev tipi metal kutu, kasa ve çerçeveler, vb.)

47.59.03

Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalarda ev mobilyalarının ve aksesuarlarının perakende ticareti (baza, somya, karyola dahil; hasır ve sepetçi söğüdü gibi malzemelerden olanlar hariç)