TAM KAPANMA KISITLAMALARI VE İMALAT SEKTÖRÜ

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI VE TAM KAPANMA TEDBİRLERİ KAPSAMINDAKİ GENELGE VE AÇIKLAMALARDA SEKTÖRÜMÜZÜN ( AĞAÇ İŞLERİ, MARANGOZLUK VE MOBİLYA) MUAFİYETİYLE İLE İLGİLİ SOMUT BİR AÇIKLAMA BULUNMAMAKTADIR.  ANCAK 26.04.2021 TARİHLİ İÇİŞLERİ BAKANLIĞININ İLGİLİ GENELGESİNİN 1. MADDE 1. BÖLÜMÜNDE İMALAT, TEDARİK VE LOJİSTİK ZİNCİRLERİNİN AKSAMAMASI, AYNI GENELGENİN EK 7. MADDESİNDE DE ÜRETİM VE İMALAT TESİSLERİ İLE İNŞAAT FAALİYETLERİ VE BU YERLERDE ÇALIŞANLARIN MUAF TUTULACAĞI BELİRTİLMEKTEDİR. (GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ ÜRETİM YAPANLAR SEKTÖREL BİR AYRIMA TABİ TUTULMAMIŞTIR)

SONUÇ OLARAK, YUKARIDAKİ GENELGE AÇIKLAMALARINA GÖRE SEKTÖRÜMÜZ ÇALIŞAN VE İŞVERENLERİNİN SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMALARI KAPSAMINDA ZAMAN VE GÜZERGAH SINIRLARI DAHİLİNDE ÇALIŞMALARINDA BİR MAHSUR OLMAYACAĞI DÜŞÜNÜLMEKTEDİR.

ULAŞIM ESNASINDA GEREKEN BELGELER

• İŞVEREN İÇİN VERGİ LEVHASI YETERLİ OLMAKLA BİRLİKTE SANAYİ SİCİL BELGESİ VEYA ODA KAYIT BELGESİ
  • ÇALIŞANLAR İÇİN SİGORTALILIK BELGESİ

AYRICA ŞEHİRLER ARASI İŞ SEBEBİ İLE SEYAHAT ETMEK ZORUNDA KALAN ÜYELERİMİZİN,BU DURUMU BELGELENDİRME KAYDIYLA; E-DEVLET ÜZERİNDEN İÇİŞLERİ BAKANLİGİNA AİT E-BASVURU VE ALO 199 SİSTEMLERİ ÜZERİNDEN VALİLİK/KAYMAKAMLIK BÜNYESİNDE OLUŞTURULAN "SEYAHAT İZNİ KURULLARINDA İZİN ALMAK KAYDIYLA SEYAHAT EDEBİLECEKLERDİR.SEYAHAT SURELERİ BOYUNCA SOKAGA ÇIKMA KİSİTLAMASİNDAN MUAF OLACAKTIR.

ÖNEMLİ NOT: SİGORTALI ÇALIŞANLARIZIN E DEVLET SİSTEMİ ÜZERİNDEN BİZZAT SOSYAL GÜVENLİK KAYIT BELGESİ ÇIKTISI ALMALARI GEREKMEKTEDİR. BU BELGEYİ SİSTEMDEKİ AKSAMALAR NEDENİYLE ALAMAYANLAR İÇİN İŞVEREN TARAFINDAN İŞYERİNDE ÇALIŞTIĞINA DAİR BELGE DÜZENLEMELERİ GEREKMEKTEDİR.

YENİ BİR GELİŞME OLMASI DURUMUNDA ÜYELERİMİZ KISA MESAJ İLE BİLGİLENDİRİLECEKTİR.