KOSGEB DEN İSTİHDAMA 100 BİN TL FAİZSİZ DESTEK

KOSGEB tarafından covid 19 salgınınden etkilenen mikro ve küçük işletmelere, 1981 ve sonrası doğumlu üniversite veya meslek liselerinden  mezun olan ve son 3 ylda 6 aydan fazla çalışmamış kişileri en az 1 yıl taahhüt ile işe almaları durumunda 100.000 (Yüzbin) TL faizsiz ve komisyonsuz destek sağlanacaktır.

DESTEK DETAYLARI :

• Son 1 yılda  ortalama çalışan sayısının korunması
  • İşe alınacak kişinin üniversite veya meslek ve teknik liserden mezun olup son 3 yılda 6 aydan fazla çalışmamış olması
  • işe alınan kişi için 12 aylık taahhüt verilmesi, gerekmektedir. ayrıca
  • 9 kişiye kadar çalışanı olan işyerleri en fazla 2 kişi alabilir ve her ikisi için ayrı ayrı destek ödemesi alabilir.
  • İşyeri sahibi kadın ise veya işe alınan kadın ise destek tutarı 110.000 (Yüzonbin) TL olacaktır.
  • Destek ödemeleri 6 aylık 2 taksitte yapılacaktır.
  • Destek tutarı 2 yıl geri ödemesiz ve sonrası 6 eşit taksit 4 ayda bir ödemeli olacaktır.

destekten yararlanacak mesleklere ait NACE kodları (vergi levhanızda yazmaktadır) aşağıdaki gibidir.

16.21.01 Ahşap, bambu ve diğer odunsu malzemelerden kaplamalık plaka, levha, vb. imalatı (yaprak halde) (preslenmemiş)
16.21.02 Sıkıştırılmış lif, tahta ve tabakalardan kontrplak, mdf, sunta, vb. levha imalatı
16.22.01 Birleştirilebilir ahşap parke yer döşemelerinin imalatı (lamine ve laminat parkeler hariç)
16.23.01 Ahşap pencere, kapı ve bunların kasaları ve eşikleri ile ahşap merdiven, tırabzan, veranda, parmaklık vb. imalatı
16.23.02 Ahşap prefabrik yapılar ve ahşap taşınabilir evlerin imalatı
16.23.90 Başka yerde sınıflandırılmamış inşaat doğrama ve marangozluk ürünleri (ahşaptan kiriş, kalas, payanda, beton kalıbı, çatı padavrası, vb.) imalatı
16.24.01 Kutu, sandık, fıçı ve benzeri ahşap ambalaj malzeme imalatı
16.24.02 Palet, kutu palet ve diğer ahşap yükleme tablaları imalatı
16.24.03 Ahşap kablo makarası, bobin, takoz, vb. imalatı
16.29.01 Ahşap mutfak ve sofra eşyası imalatı (kaşık, kepçe, spatula, bardak, havan, havan eli, tepsi vb.)
16.29.02 Doğal mantar (kabaca köşelendirilmiş veya blok, levha vb. halde), ezilmiş veya granül haline getirilmiş mantar ile doğal mantar veya aglomera mantar ürünlerinin imalatı (mantardan yer döşemeleri, makara, tıpa ve tıkaç dahil)
16.29.03 Sedef kakma ahşap işleri, kakma ile süslü ahşap eşyalar, mücevher için veya çatal-kaşık takımı ve benzeri eşyalar için ahşap kutular, ahşap biblo, heykel ve diğer süslerin imalatı
16.29.04 Ahşaptan iş aletleri, alet gövdeleri, alet sapları, süpürge veya fırça gövdeleri ile sapları, ayakkabı kalıpları, ahşap mandal, elbise ve şapka askıları imalatı
16.29.05 Ahşap çerçeve (tablo, fotoğraf, ayna ve benzeri nesneler için) ve ahşaptan diğer eşyaların imalatı (panolar, tuval için çerçeveler, ip vb. için makaralar, ayakkabının ahşap topuk ve tabanları, arı kovanları, köpek kulübeleri dahil)
16.29.07 Hasır veya diğer örme malzemesinden (kamış, saz, saman vb.) eşyaların imalatı ile sepet türü ve hasır işi eşyaların imalatı
16.29.90 Başka yerde sınıflandırılmamış diğer ağaç ürünleri ile enerji için yakıt kütükleri ve peletlerinin imalatı (karbonlaştırılmamış olanlar)
31.01.01 Büro, okul, ibadethane, otel, lokanta, sinema, tiyatro vb. kapalı alanlar için mobilya imalatı (taş, beton, seramikten olanlar hariç) (vestiyer, dosya dolapları, mihraplar, minberler, kürsüler, öğrenci sıraları, büro tipi sandalye ve koltuklar, vb.)
31.01.02 Laboratuvarlar ve teknik bürolar için tezgahların ve mobilyaların imalatı (mikroskop masaları, laboratuvar masaları (vitrinli, gaz memeli, musluk tertibatlı, vb. olsun olmasın), çeker ocaklar, teçhizatsız çizim masaları, vb.)
31.01.03 Mağazalar için tezgah, banko, vitrin, raf, çekmeceli dolap vb. özel mobilya imalatı (laboratuvarlar ve teknik bürolar için olanlar hariç)
31.01.04 Büro mobilyalarının iskeletlerinin imalatı
31.02.01 Mutfak mobilyalarının imalatı
31.03.01 Yatak imalatı (yatak destekleri, kauçuk şişme yatak ve su yatağı hariç)
31.03.02 Yatak desteklerinin imalatı (yaylı veya çelik tel ağlı ahşap veya metal iskeletler, ahşap latalı döşenmiş somya bazaları, somya, karyola, vb.)
31.09.01 Mobilyaların boyanması, verniklenmesi, cilalanması vb. tamamlayıcı işlerin yapılması
31.09.02 Sandalyelerin, koltukların vb. döşenmesi gibi tamamlayıcı işlerin yapılması (büro ve ev mobilyalarının yeniden kaplanması hariç)
31.09.03 Dikiş makinesi, TV, bilgisayar, vb. için dolap, sehpa, vb. mobilyaların imalatı
31.09.04 Yatak odası, yemek odası, banyo dolabı, genç ve çocuk odası takımı, gardırop, vestiyer, vb. imalatı (gömme dolap, masa, zigon, vb. dahil)
31.09.05 Sandalye, koltuk, kanepe, çekyat, divan, vb iskeletlerinin imalatı (iskeletçiler) (plastik olanlar ile bürolarda kullanılanlar hariç)
31.09.06 Park ve bahçelerde kullanılan bank, masa, tabure, sandalye, koltuk, vb. mobilyaların imalatı (plastik olanlar hariç)
31.09.07 Sandalye, koltuk, kanepe, oturma takımı, çekyat, divan, markiz, vb. imalatı (plastik olanlar ile bürolarda ve park ve bahçelerde kullanılanlar hariç)
31.09.08 Plastikten bank, masa, tabure, sandalye vb. mobilyaların imalatı

detaylı bilgi için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.