PTT İLE İŞBİRLİĞİ PROJESİ - (E-TİCARET)

Ülkemizde e-ticaretin, esnaf ve sanatkârlar için bilinirliğinin düşük olması, bu alandaki girişimci sayısının azlığı ve bu alanın henüz gelişim aşamasında olması hususları birlikte düşünüldüğünde, esnaf ve sanatkârlarımızın teknoloji kullanımı konusunda bilinçlendirilmesi ve e-ihracata özendirilmesi için çeşitli destek mekanizmalarıyla güçlendirilmesi gerektiği değerlendirilmiştir.

Teknoloji sayesinde oluşan yeni pazar imkânının girişimci bireylere ve kısıtlı imkânlara sahip küçük işletmelere önemli fırsatlar sunacağı kesindir.

Buna yönelik olarak, 1,7 milyon esnaf ve sanatkârımızın teknoloji kullanımı ve e-ticaret konusunda bilinçlendirilmesi ve 2023 ihracat hedeflerine katkı sağlamak amacıyla “PTT ile İşbirliği Projesi” hayata geçirilmiştir.

Bu kapsamda, esnaflarımızın ve küçük işletmelerimizin e-ticaret işlem hacmindeki payının artırılmasını teminen esnaf ve sanatkârlara e-ticaret eğitimi verilmesine yönelik çalışmalar yapılmaktadır.

Bu çerçevede, elektronik ticaret ile ilgilenen üyelerimizin 26 Ekim Cuma günü  saat 14:00 da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fatih Kültür Merkezinde (Vatan Cad. Şair Nedim Sk.No.26) yapılacak eğitim toplantısına katılmalarını rica ederiz.